premier league

Premier League är en liga som tidigare kallades FA Premier League och det är en engelsk fotbollsliga som grundades 1992. Premier League ligger överst i det engelska ligasystemet. 20 klubbar spelar i Premier League varje säsong, varav de fyra första blir direktkvalificerade till Uefa Champions League. De tre sista blir direkt nedflyttade till EFL Championship.

Från att ligan bildades den 20 februari 1992 fram till 2007 hette den FA Premier League. Mellan 2004 och 2016 sponsrades ligan av Barclays Bank och kallades därför officiellt Barclays Premier League. Premier League-säsongen varar från augusti till maj (höst-vår).

Premier League är världens mest bevakade fotbollsliga. I Uefas ranking över ligor, som bygger på resultat i europeiska cuper under de senaste fem åren så rankas faktiskt Premier League som den tredje bästa ligan efter spanska La Liga och tyska Bundesliga.

Det är totalt 49 klubbar har till och med den här säsongen 2017/18 som tävlat i Premier League, men bara sex av dem har lyckats med att vinna titeln. Det är Manchester United, Blackburn Rovers, Arsenal, Chelsea, Manchester City och Leicester City. Sex klubbar, Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United och Tottenham Hotspurs, har spelat oavbrutet i Premier League sedan ligan grundandes och aldrig åkt ut.

Detta är en liga som är otroligt populär i Sverige i alla åldrar. Bland de som gillar fotboll här i Sverige har nog de flesta ett favoritlag, mitt favoritlagtill exempel är Tottenham Hotspurs, det har det varit sedan den gamla goda tiden då det ”Tipsextra” på TV1 med Lars Gunnar Björklund i studion. Fastnade då för spelare som Ardiles, Villa med flera och sedan dess så har det varit laget i mitt hjärta. Man har haft många tuffa och slitsamma år som Spurs supporter men sista tiden så har man fått tillbaka för allt lidande som man genom gått. Har ni själva något favoritlag i England? Eller någon favoritspelare?

Jag tycker det är en ren njutning att gå in på något online casino och sätta ett odds för att sedan bänka sig i soffan en lördag eller söndag och följa den bästa ligan via tvn.

Stryktipset är nog det bästa som hänt inom spelvärlden. 13 är rätt respekt!